Wilt u een

Overlijden melden

bel 24/7

Uw begrafenis

geheel volgens uw wensen!

 

Uitvaartwensen, Uitvaartverzekering en depositofonds

 

Het overlijden, denkt u er wel eens over na?

 

In deze column gaat Harmen Blijleven met u in gesprek over uw eigen wensen rondom uw uitvaart.

 

In de praktijk worden wij er regelmatig mee geconfronteerd dat bij het regelen van een uitvaart de wensen van de overledene voor de nabestaanden onduidelijk zijn. Dan proberen we met elkaar de uitvaart in te vullen zoals we denken dat de overledene het gewild zou hebben. Soms geeft dit een stuk onzekerheid en vragen de nabestaanden zich af ‘hebben we dit wel goed gedaan.’

 

Veel mensen vinden het moeilijk om over hun uitvaart na te denken, laat staan hier met anderen een gesprek over te voeren, men schuift dit liever nog even voor zich uit. Vaak komt van uitstel, afstel…

 

Door de jaren heen maken wij mensen er toch op attent, dat het nadenken over de eigen uitvaart niet gemakkelijk is, maar wel veel rust brengt. Daarvoor hoeft u niet te wachten tot u ‘oud’ of ‘ernstig ziek’ bent; regel deze zaken als u nog gezond bent, dan is het minder ‘beladen’ en het neemt uw nabestaanden veel zorgen uit handen.

 

Mijn uitvaartwensen

Een goede leidraad voor het aangeven van uw wensen is het door ons samengestelde boekje ‘Mijn Uitvaartwensen’, welke u bij ons op kantoor kunt ophalen, via de post kunt ontvangen, of via onze website kunt downloaden. Persoonlijke wensen omtrent uw eigen uitvaart kunt u hierin vastleggen. Nadat u dit boekje heeft ingevuld kunnen wij de kosten van uw wensen voor u berekenen, zo komt u ook financieel niet voor verrassingen te staan.

 

Mocht u alleenstaand of alleengaand zijn of uw wensen niet met familie of vrienden willen bespreken dan kunt u er voor kiezen met ons een afspraak te maken. Samen met u leggen wij uw wensen vast.

 

Uitvaartverzekering en depositofonds

Inzicht in de kosten biedt u de mogelijkheid om na te gaan of u, indien gewenst, een toereikende uitvaartverzekering heeft. Regelmatig zien wij dat er diverse ‘oude polissen’ lopen, echter met een minimale uitkering, denk daarbij aan bedragen van € 45,-- tot € 90,-- per polis.

 

Inzicht in de kosten biedt u de mogelijkheid om na te gaan of u, indien gewenst, een toereikende uitvaartverzekering heeft. Regelmatig zien wij dat er diverse ‘oude polissen’ lopen, echter met een minimale uitkering, denk daarbij aan bedragen van € 45,-- tot € 90,-- per polis.
Daarnaast is het belangrijk na te kijken of u een geld- of natura verzekering heeft afgesloten. Groot risico bij een natura polis is dat bepaalde diensten niet verzekerd zijn met als gevolg dat er achteraf resterende kosten in rekening gebracht worden. Met een geldverzekering ontvangt u een vast bedrag, dat geeft duidelijkheid! Over een passende verzekering kunnen wij u, geheel vrijblijvend, adviseren.

 

Wij bieden u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het Depositofonds van Uitvaartverzorging Moree. Door een storting in het Depositofonds zet u geld opzij, waarmee later een gedeelte van, of de volledige uitvaart kan worden betaald. Het Depositofonds is ondergebracht in een aparte stichting, waardoor uw geld veilig is.


De notaris

Uw wensen, aangegeven in een gesprek met familie, kennissen of met ons, worden bij het overlijden doorgaans gerespecteerd. Mocht u hieraan twijfelen of zeker willen zijn dat uw wensen uitgevoerd worden dan dient u deze wensen bij de notaris vast te leggen in een testament.

 

Deze column is eerder verschenen in Het Kompas

 

Begrafenis Wildeman

Prins Hendrikstraat 22
3262 ST Oud-Beijerland
Hoeksche Waard

Ons Centrum
Kerkstraat 25
’s-Gravendeel

Telefoon (078) 673 6975

E-mail: info@begrafeniswildeman.nl

 

Privacy Verklaring

 

Sitemap

 
Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl